FOOD: Pizza friday!

Bijna elke vrijdag eten we pizza. Dit is echt al een traditie geworden. Meestal maken we zelf de pizza maar de kans zit er ook in dat we gewoon eentje gaan uithalen. Want na een lange werk week heeft niemand zin om eten te maken toch? (And we’re kinda lazy…)

Pizza is echt mijn favoriete gerecht. Klinkt misschien cliché maar letterlijk iedereen die me kent weet dat ze mij altijd gelukkig maken met eten en al zeker pizza. Dus vanaf nu ga ik gewoon elke week mijn pizza posten. Als receptje of vanwaar hij komt. Ik krijg al zin in pizza terwijl ik dit typ!

Franse boerenpizza

Ik wil als eerste pizza eens iets anders laten zien. Een pizza moet niet altijd met de standaard ingrediënten zijn. Vandaag maken we een Franse boeren pizza met Gorgonzola, vijgen en een ei. Waarom is hij frans? Italiaans kan ik hem ook niet echt noemen eh? hahaha!

Wat heb je nodig (2 personen)

  • Pizzadeeg (zelf gemaakt of kant en klaar)
  • 1 pakje Gorgonzola of roquefort kaas (is iets zachter van smaak)
  • Grana Padano (om te raspen, optie)
  • 1 zoete ui
  • 150 gr Prosciutto
  • 2 eieren
  • Look (naar wens haha)
  • Oregano
  • Chili vlokken (optie)
  • Peper

Voorbereiding

Voor je begint warm je eerst de oven voor op 185°c.

Ik heb mijn deeg niet zelf gemaakt omdat ik de bloemkool bodems van Magioni (verkrijgbaar bij Albert Heijn) super lekker vind! Als je je deeg zelf maakt kan je het natuurlijk pimpen met wat kruiden zoals bv.oregano, een beetje chili vlokken, gerookt zout, basilicum of zelfs Parmezaanse kaas! Nu is een kant en klare pizza boden ook heel lekker en vooral super easy!

We gebruiken geen tomatensaus en toch wil ik het liefst saus op mijn pizza dus gaan we gewoon van de roquefort een lekker sausje maken voor op onze pizza. Doe een klein beetje melk in een pannetje met de roquefort en roer tot het geheel egaal is. Zorg ervoor dat het sausje dik genoeg is voor op de bodem te smeren want als ze te loperig is, wordt de bodem niet krokant. Houd een beetje roquefort bij voor achteraf over de pizza te strooien of je kan ook een beetje Grana Padano erover raspen. Of alletwee!

Dan is het enkel nog de groenten snijden en we kunnen aan de pizza beginnen. Finally!

Tip: Leg je deeg al op een ovenplaat want na ze belegd is gaat dat moeilijk lukken…

Pizza time!

Het deeg beleg je hoe je dat zelf wil maar ik toon even hoe ik dat doe. Ik strijk een grote lepel gorgonzola saus uit over het deeg en daarover doe ik de zoete ui en de kruiden; oregano, look, chili vlokken en peper. Daarna schik ik mooi de prosciutto zodat ik de partjes vijgen er tussen kan leggen. Brokkel de overgebleven gorgonzola over de pizza ( of rasp wat Grana Padano). Als laatste breek ik een eitje in het midden van de pizza de pizza. Zo mag ze de voorverwarmde oven in voor een 20 a 25 min (kijk regelmatig) op 185°c. DONE!

Wat is jou favoriete pizza?

There’s no better feeling in the world than a warm pizza box on your lap.

Kevin James

Peachy Blonde zoekt een TEAM!

Ben jij blogger/blogster of kriebelt het om jou passies en interesses te delen met ‘de wereld’? Stuur dan een e-mail naar peachyblonde.info@gmail.com met een foto van jezelf en waarom je in ons team wil. Tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s